Groepsaankoop hernieuwbare energie

exclusief voor Cera vennoten

Praktische organisatie & vaakgestelde vragen

Praktische organisatie

06
Mar 2015

Start groepsaankoop

Schrijf je vrijblijvend in via de website en ontvang een offerte op maat de techniek van jouw keuze. 

03
Jul 2015

Deadline

Einde van de inschrijvingen.

Vaakgestelde vragen

Algemene voorwaarden

Download hier de algemene voorwaarden.

Zonneboiler

Een zonnecollector op het dak neemt de warmte van de zon op. De opgewarmde vloeistof in de collector wordt naar een opslagvat gestuurd, waar de warmte wordt doorgegeven aan het sanitaire water. Kan je even niet rekenen op de zon? Dan steekt de gewone verwarming een handje toe. 

Zonnepanelen

U heeft recht op 10 jaar garantie op de omvormer.

Je hebt recht op een systeemgarantie van 10 jaar op de zonnepanelen. Bij een niet-correcte werking tijdens die periode, komt IZEN het probleem oplossen. Daarnaast is er ook een garantie op het vermogen van de panelen. Het gaat om een garantie op een vermogen van 90% in de eerste 10 jaar en een vermogen van 80% in de 15 jaar daarna.  De vermogensgarantie daalt lineair.

Download hier de uitzonderingenlijst. Bij sommige uitzonderingen kan er een maatwerkofferte gemaakt worden, bij andere is het onmogelijk om zonnepanelen te plaatsen.

Elke installatie bevat een monitoringsysteem via WiFi. Het vermogen dat de omvormer opwekt, kan via jouw WiFi-netwerk of een UTP-kabelaansluiting uitgelezen worden vanaf een PC, laptop of tablet. Zo kan je nagaan hoeveel energie er tijdens een bepaalde week of maand werd opgewekt. Dat monitoringsysteem zit mee in het pakket.

In het pakket zitten twee mogelijke kabeltrajecten inbegrepen: de kortste route langs buiten of de kortste route langs binnen. De kabel wordt geplaatst op de muur of in een buis. Wil je graag een langere route, dan ontvangt u een maatwerkprijs. Tijdens het werfbezoek kan je de aangepaste kabelroute overlopen.

IZEN maakt voor jou een afspraak met een erkende keurder. De prijs van die keuring is inbegrepen in het pakket en moet je dus niet betalen. Je moet er vooraf voor zorgen dat uw elektrische installatie in orde is. Als onze medewerker tijdens de inspectie fouten vaststelt, zal hij of zij je daarvan op de hoogte brengen. IZEN kan indien nodig aanpassingen doen tegen een vaste prijs.

IZEN werkt met zonnepanelen van het merk TSMC, wereldleider in de productie van hoog efficiënte thin-film zonnepanelen. De esthetische, volledig zwarte zonnepanelen zijn niet alleen zeer mooi, maar ook super efficiënt. Dankzij het lightsoaking effect wekken de TSMC-panelen tot 3% extra energie op. Per m2 dakoppervlakte hebben de panelen een efficiëntie van 14,3%, wat zeer hoog is voor deze technologie.

De omvormer is van het merk Fronius, een Oostenrijkste producent van omvormers die in 1945 werd opgericht. Fronius zet sterk in op innovatie en kwaliteit, op die manier garanderen de omvormers een maximale opbrengst.

Optioneel kan je kiezen voor een omvormer van het merk SAJ, één van de grootste omvormerfabrikanten op de markt. Dankzij hun geïntegreerde internetaansluiting en mogelijkheid tot 2 MPP-trackers biedt SAJ een kwaliteitsvolle oplossing voor een hoog renderend systeem.

Bekijk de pakketten

Warmtepompboiler

Een warmtepompboiler is een boiler die instaat voor de verwarming van het sanitair warm water. Door toepassing van warmtepomptechniek wordt een groot deel van de warmte gehaald uit de lucht (binnen-, ventilatie- of buitenlucht).

Wie is IZEN energy systems?

De berekening en plaatsing van de groepsaankoopinstallaties gebeurt door IZEN energy systems, een hernieuwbare energiebedrijf met 27 jaar ervaring. IZEN is 100% Belgisch en werd oorspronkelijk opgericht als coöperatieve. 27 jaar geleden installeerden de medewerkers hun eerste zonneboiler voor de opwarming van sanitair water. Die zonneboiler werkt vandaag nog altijd perfect, van duurzaamheid gesproken!

Vandaag installeert IZEN naast zonneboilers ook zonnepanelen, warmtepompen, warmtepompboilers en na-isolatie. Met 85 medewerkers staat IZEN in voor de volledige opvolging van het systeem. Van berekening tot service na verkoop. In 2014 won IZEN nog de groepsaankoop zonnepanelen van de provincie Antwerpen.

Verloop groepsaankoop

  1. Je schrijft je in voor de groepsaankoop hernieuwbare energietechnieken.
  2. Je ontvangt een prijsvoorstel op maat, met groepsaankoop voordeel.
  3. Heb je interesse in het voorstel? Bevestig het voorstel dan via mail, een medewerker van IZEN energy systems zal daarna langskomen voor een plaatsbezoek. Op basis daarvan ontvange je jouw definitieve en gedetailleerde voorstel.
  4. Je plaatst je bestelling.

Inschrijven en een plaatsbezoek aanvragen kan tot ten laatste 3 juli 2015.